Funktion

Smart upphängning av lampan - tätt mot taket.


Dezall Lamptops använder ett helt nytt sätt att hänga upp lampor. Våra takkoppar har en smart funktion som gör att du äntligen kan slippa trista lamp-upphängningar och istället enkelt få lampan att sitta snyggt och rakt, samtidigt som du kan matcha din egen smak, färger, lampa och inredning.


Taklampan blir otroligt enkel att montera, du behöver aldrig klippa av sladden eller använda verktyg, och resultatet blir garanterat bra.

 

 
Bilder från bostadsannonser en vanlig helg - Snyggt stylade lägenheter och snygga lampor, men hur tänkte dom med sin lampupphängning? Helheten?!?

Med en tätt sittande takkopp blir intrycket mer harmonsikt.

 

 

Dezalls enkla sätt att hänga upp lampor.

 

Dezalls patenterade lamptopp är mycket enkel att montera genom att den är delbar. Man lägger enkelt ihop botten av lamptoppen runt sladden (utan att behöva klippa av kontakten) förankrar med en specialskruv som hängs på kroken och sedan är det bara att skruva lamptoppen tills den sitter tätt mot taket.  På plats på någon minut!

Se Youtube-klippet hur man enkelt monterar

en  lampa i taket.

1. Lägg sladden i den halvöppna skruven. Trä igenom kåpan och  häng på kroken. 

2. Slut lamptoppens delade botten runt sladden och stick in i kåpan.

3. Skruva lamptoppen mot skruven. Den styrs då rakt upp mot taket och med takkroken som motstånd sitter den perfekt.

 

Du har nu fått en takkopp eller lampkåpa som sitter rakt, rymmer all kontakt, krok och sladd, inte glider ner utefter sladden och som passar olika kroklängder. Dessutom är den lite snygg. 

 

 

 

En takkopp som fungerar även för sidokommande sladdar och som rymmer mindre transformatorer.

 

Många hus, lägenheter och kontor byggs idag med det elektriska uttaget på väggen och man får själv välja var man vill hänga sin pendel-lampa. Detta är jättebra, men orsakar ibland även det problem med att få lampan att hänga rakt då sladden måste löpa mellan kåpan och taket.

 

Det problemet har vi oxå tänkt på!

 

Därför finns det, till varje lamptopp, en ring att fästa längst upp. I denna finns förberedda utgångar som man lätt kan trycka ut med tumnageln, det blir då ett hål som är lagom stort för att leda ut sladden och samtidigt bibehålla tät kontakt med kåpan mot taket.

Ringen är tänkt som en förlängning av kåpans form, och kan även användas ifall man behöver mera plats för krok, sladd, transformator el dyl.


I Dezalls 50/60-tals-modell Kub har vi skapat tillräckligt stor plats för att rymma en mindre transformator, remote dimmer el dyl som kan fästas med dubbelhäftande tejp på insidan.